Obilježena 11. godišnjica ubistva policijskog službenika Muhidina Pivodića

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 11. godišnjica ubistva policijskog službenika Muhidina Pivodića
Foto: MUP KS / Obilježena 11. godišnjica smrti

U sarajevskom naselju Reljevo u nedjelju, 31. decembra, članovi porodice, kolege i prijatelji obilježili su jedanaestu godišnjicu smrti policijskog službenika Policijske uprave Novi Grad, Muhidina Pivodića.

"Sa dubokim poštovanjem danas se prisjećamo našeg kolege Muhidina i odajemo dužnu počast njegovoj žrtvi. Muhidin je svoj život položio u policijskoj uniformi, obavljajući profesionalno i savjesno svoju policijsku dužnost. Sjećamo ga se kao vedrog i dobrog čovjeka, savjesnog profesionalca i policajca koji je volio zajednicu u kojoj je radio i kojoj je služio. Muhidin je bio član naše porodice i to će uvijek ostati", rekao je policijski komesar, generalni inspektor policije Fatmir Hajdarević.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je rekao: "Muhidin je bio porodični čovjek, uzoran i blag kolega, policijski službenik koji je s ponosom nosio svoju uniformu. Mi ga takvog pamtimo i tako će ostati. To što je prošlo više od deceniju od njegovog brutalnog ubistva i što je njegov ubica tamo gdje mu je i jedino mjesto - iza rešetaka, ne umanjuje našu prazninu i našu bol. Naš dug Muhidinu, i drugim policijskim službenicima koji su poginuli obavljajući svoju dužnost, jeste da učinimo sve, ama baš sve što je u našoj moći da ovakve nesagledive tragedije u budućnosti spriječimo, a Muhidina i njegovu žrtvu nikad ne zaboravimo."

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Njegovo ubistvo pogodilo je svakog policijskog službenika, ne samo u našem gradu, već u cijeloj državi i regionu. Iako Muhidinu odajemo počast kroz godišnjice i druge bitne datume, mi se njega kao čovjeka koji je bio hrabar, odvažan, pošten i kolega u kojeg si se u svakom momentu mogao pouzdati, sjećamo svaki dan. Dok postojimo mi, on će živjeti u našim sjećanjima. A, opet, iza nas će ostati mlađe kolege, pa iako ga nisu poznavale - njih učimo da Muhidina i drugu našu braću koja su stradala radeći ovaj časni posao, nikad ne zaborave", zaključio je predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo.

Obilježena 11. godišnjica smrti
Foto: MUP KS: Obilježena 11. godišnjica smrti

Delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Sindikata policije Kantona Sarajevo, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Općine Novi Grad, položili su cvijeće i odali počast na spomen obilježje u Reljevu i na gradskom groblju Bare, gdje je Muhidin Pivodić ukopan.

Podsjetimo, policijski službenik Muhidin Pivodić ubijen je na službenoj dužnosti 31.12.2012. godine, u 38. godini života. Izvršilac ovog ubistva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 34 godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije