Na ovom mjestu su ubijeni policajac i njegova sestra: 'Bila je to rafalna paljba, sigurno 25 metaka'

Radiosarajevo.ba
Na ovom mjestu su ubijeni policajac i njegova sestra: 'Bila je to rafalna paljba, sigurno 25 metaka'
FOTO: Društvene mreže / Žrtve masakra u Mladenovcu

Uroš Blažić, ubica iz Mladenovca koji je sinoć ubio osam osoba, a ranio 14 iz automatskog oružja masakr započeo je u Orašju, nakon čega je otišao u selo Dubona i ubio policajca koji je bio van dužnosti i njegovu sestru.

Na licu mjesta vlada tišina, a u školskom dvorištu vidljivi su tragovi krvi, čaše i flaše iz kojih su, najverovatnije pili nastradali prije stravične tragedije.

"Kada se zapucalo, mislili smo da se neko vjerio, da se nešto slavi. Bila je to rafalna paljba, sigurno 25-26 metaka. Treći rafal je bio sa oko deset metaka. Ovdje su uvijek mladi sjedili", rekao je uznemireni komšija.

Završen deseti Festival dječije umjetnosti, dodjeljene mnoge nagrade

Završen deseti Festival dječije umjetnosti, dodjeljene mnoge nagrade

Podsetimo, Uroš Blažić je svoj krvavi pohod počeo u Orašju kada je izašao iz automobila i ispalio rafal u grupu ljudi koja je sjedila oko logorske vatre.

Zatim je nastavio krvavi pohod i došao do pozicije koja je udaljena nekoliko kilometara dalje i izašao iz automobila i pucao u četiri osobe koje su namještale kapiju na dvorištu.

Škola ispred koje su ubijene žrtve masakra
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Škola ispred koje su ubijene žrtve masakra

Potom je opet sjeo u automobil i odvezao se prema centru sela Dubona i opet pucao, gdje je ubio dvije osobe, policajca i njegovu sestru.

Ubica je zatim pobjegao i za njim je tragalo više od 600 pripadnika MUP-a koji su ga u jutarnjim satima lišili slobode u Kragujevcu.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Ovo je druga masovna pucnjava u Srbiji za manje od 48 sati.

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije