O čemu će danas u Sarajevu razgovarati Izetbegović, Radončić i Čović

Radiosarajevo.ba
O čemu će danas u Sarajevu razgovarati Izetbegović, Radončić i Čović
Lideri SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović te čelnik SBB-a Fahrudin Radončić razgovarat će danas s delegacijama ovih stranaka iz izvršne vlasti u Federaciji BiH.

Sastanak će biti posvećen najaktuelnijim političkim pitanjima,a održat će se u poslijepodnevnim satima u zgradi Predsjedništva BiH.

Izetbegović je poručio da će se razgovarati o provedbi reformske agende, te će nagalsak biti na što bržoj realizaciji ranije dogovorenih projekata.

„Razgovarat ćemo o ubrzanom pokretanju izgradnje infrastrukture kroz implementaciju programa 100 prioritetnih projekata Federacije“, istaknuo je Izetbegović.

Sastanku će prisustvovati i federalni premijer Fadil Novalić, a cilj je otkloniti nedostatak u komunikaciji unutar Vlade FBiH. Čović je za Avaz otkrio da će se govoriti o projektima u oblasti industrije, energetike, cestovne infrastrukture, kao i poljoprivrede i turizma, ali i drugih oblasti.

„Time želimo biti pripravni za investitore koji nam se javljaju i žele investirati, a mi počesto nismo pripravni s projektima. Ti projekti moraju biti izbalansirani na čitavom prostoru BiH da nemamo bilo kojeg vida negativnog gledanja na njih ili njihove opstrukcije“, rekao je Čović, izražavajući nadu da će sastanci lidera stranaka s predstavnicima izvršne, ali i zakonodavne vlasti ubrzo postati redovna praksa.

Razgovarat će se i o reakcijama iz Republike Srpske na odluku o objavi popisa do 1. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije