Nusret Selimović otkrio nove informacije o slučaju ubica sarajevskih policajaca

8
Radiosarajevo.ba
Nusret Selimović otkrio nove informacije o slučaju ubica sarajevskih policajaca
Foto: MUP KS-a / Nusret Selimović

Nusret Selimović, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obratio se javnosti povodom novih informacija o slučaju ubica dvojice policajaca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

"Povodom iscrpljujućeg i komplesnog rada, radeći u saradnji sa Kantonalni tužiteljem Tužilaštva Kantona Sarajevo 5. novembra podnesena je krivična prijava protiv više osoba, prema kojim se prema prikupljenim dokazima mogu dovesti u vezu sa izvršnjem krivičnog djela ubistva 2018. godine naših kolega Adisa Šehovića i Davora Vujinovića", kazao je Selimović. 

Istakao je da u ovom trenutku ne može govoriti o identitetu osoba u cilju zaštite interesa istrage. 

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Naglasio je da ostvarena saradnja na nivou svih agencija u BiH i zahvalio se na ostvarenoj saradnji sa INTERPOL-om, EUFOR-om, državama regije ali i međunarodne zajednice, gdje je posebno naglasio Ambasade SAD, Velike Britanije i Francuske. 

"Zgnušanjem odbacujemo optužbe pojedinaca o navodnoj opstrukciji ove istrage sa ciljem ponižavanja ove institucije i njenih uposlenika. Dokazi i naše aktivnosti jasno govore da radimo protiv svih oblika kriminala, mita i korupcije, naročito radimo na rasvjetljavanju svih slučajeva počinjenih zločina. Neću dozvoliti bilo kakve pokušaje diskrediranje i omalovažavanja, niti politiziranje našeg rada", kazao je Selimović između ostalog i naglasio je da niko ne može ostati nedodirljiv kada je riječ o kriminalu i zločinima. 

Podsjećamo, zbog sumnje da su prije tri godine učestvovali u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i MUP-om Kantona Sarajevo 4. novembra su vršili pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama.

U oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen, od čega je kasnije podlegao. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica sarajevskih policajaca, prije tri godine ubijeni su izvršavajući svoje redovne zadatke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije