BiH / NSRS traži od visokog predstavnika izvještaj o radu OHR u BiH, dali su i rok

17. 02. 2021. u 21:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Narodna skupština RS-a usvojila je Informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 1995-2020. godine, koju je predložio Klub poslanika SNSD-a.

Usvojeni su i zaključci Kluba SNSD, kojim Narodna skupština RS-a traži od visokog predstavnika u BiH da sačini i u roku od 90 dana ovoj instituciji dostavi na razmatranje izvještaj o progresu u implementaciji mirovnog sporazuma u BiH za period 1995-2020. godine.

Narodna skupština usvojila je i zaključak u kome se navodi da je članom 2 tačka 1 stav F Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH propisano da će visoki predstavnik u vezi sa zadacima koji su navedeni u sporazumu izvještavati periodično o napretku u sprovođenju mirovnog sporazuma UN, EU, SAD, Rusiju i druge zainteresovane vlade, strane i organizacije, piše srpska.info.

Zaključci će stupiti na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku RS”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)