Hoće li Inzko polagati račune u NSRS: "Da dođe ovdje..."

2
Radiosarajevo.ba
Hoće li Inzko polagati račune u NSRS: "Da dođe ovdje..."
Foto: Arhiv / Valentin Inzko

Narodna skupština RS počela је redovno zasjedanje uz najavljenu dopunu dnevnog reda, odnosno Informaciju o zahtjevu visokom predstavniku da podnese izvještaj o provođenju civilnog dijela mirovnog sporazuma za posljednjih 11 godina.

Ova tačka dnevnog reda mogla bi da dođe na red sutra ili prekosutra, s obzirom na to da je, prema usvojenom dnevnom redu, na 17. mjestu.

Kratka rasprava o dnevnom redu pokazala je da opozicija i vladajuća većina nisu na istim talasnim dužinama kada je riječ o zahtjevu koji bi Narodna skupština trebalo da uputi visokom predstavniku, piše BHRT

"Prijedlog kluba poslanika SDS je da se ova tačka dnevnog reda skine sa dnevnog reda, jer apsolutno nikakve pozitivne konotacije neće proizvesti naprotiv proizvešćemo još tereta RS, kazao je Miladin Stanić iz SDS-a. 

“RS je bila strana kod potpisivanja DS. Narodna skupština je narod RS. Narod RS ima pravo da traži od visokog predstavnika da dođe ovdje, a to je i DS omogućio i da podnese izvještaj”, poručio je Igor Žunić iz SNSD-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije