NSRS nije podržala Dodikov veto na pet odluka Predsjedništva BiH

0
AA
NSRS nije podržala Dodikov veto na pet odluka Predsjedništva BiH
Foto: RTRS / Ilustracija

Na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS nisu podržane izjave Milorada Dodika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a o proglašenju veoma štetnim po vitalne interese RS-a pet odluka koje je donijelo Predsjedništvo BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Posebna sjednica održana je danas na Dodikov zahtjev, a on je pozvao narodne poslanike da dvotrećinskom većinom podrže njegovo proglašenje pet odluka usvojenih bez konsenzusa na 25. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 31. marta veoma štetnim po vitalne interese RS-a.

U pitanju je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Misije Organizacije za europsku bezbjednost i saradnju u BiH (OEBS BiH), kao i Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju u vezi sa saradnjom u području izbora između Centralne izborne komisije BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Upozorenje za građane BiH: Ako ste kupili neke od ovih proizvoda, odmah ih vratite u prodavnicu!

Upozorenje za građane BiH: Ako ste kupili neke od ovih proizvoda, odmah ih vratite u prodavnicu!

Osim toga, radi se i o Odluci o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti ICILS 2023, Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju TALIS 2024 i Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka TIMSS 2023.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije