Bez većine / NSRS nije podržala Dodikov veto na pet odluka Predsjedništva BiH

11. 04. 2022. u 18:41:00 AA

Shares: 0

Na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS nisu podržane izjave Milorada Dodika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a o proglašenju veoma štetnim po vitalne interese RS-a pet odluka koje je donijelo Predsjedništvo BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Posebna sjednica održana je danas na Dodikov zahtjev, a on je pozvao narodne poslanike da dvotrećinskom većinom podrže njegovo proglašenje pet odluka usvojenih bez konsenzusa na 25. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 31. marta veoma štetnim po vitalne interese RS-a.

U pitanju je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Misije Organizacije za europsku bezbjednost i saradnju u BiH (OEBS BiH), kao i Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju u vezi sa saradnjom u području izbora između Centralne izborne komisije BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Osim toga, radi se i o Odluci o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti ICILS 2023, Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju TALIS 2024 i Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka TIMSS 2023.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA