U NSRS stigao Dodikov zahtjev: Sramotno na koje odluke Predsjedništva je stavio veto

11
Radiosarajevo.ba
U NSRS stigao Dodikov zahtjev: Sramotno na koje odluke Predsjedništva je stavio veto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Članovi Predsjedništva BiH (arhiv)

U Narodnu skupštinu RS-a stigao je zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice zbog zaštite vitalnog interesa Srba u vezi s odlukama donesenim bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 31. marta.

Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka, navode iz NSRS-a.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese RS-a odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike NSRS-a.

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese RS-a veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OSCE-a u BiH, piše Federalna televizija.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese RS-a i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi s izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Ovo je prokomentarisao i Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

"Dodik stavio veto na sporazume o međunarodnom istraživanju o znanju matematike i prirodnih nauka, kompjuterskoj pismenosti, saradnji CIK-a s OSCE…

Bošnjački ministri (SDA i DF) nisu stavili veto na aerodrom u Trebinju", naveo je Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije