U NSRS stigao Dodikov zahtjev: Sramotno na koje odluke Predsjedništva je stavio veto

11
Radiosarajevo.ba
U NSRS stigao Dodikov zahtjev: Sramotno na koje odluke Predsjedništva je stavio veto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Članovi Predsjedništva BiH (arhiv)

U Narodnu skupštinu RS-a stigao je zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice zbog zaštite vitalnog interesa Srba u vezi s odlukama donesenim bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 31. marta.

Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka, navode iz NSRS-a.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese RS-a odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike NSRS-a.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese RS-a veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese RS-a Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OSCE-a u BiH, piše Federalna televizija.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese RS-a i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi s izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Ovo je prokomentarisao i Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

"Dodik stavio veto na sporazume o međunarodnom istraživanju o znanju matematike i prirodnih nauka, kompjuterskoj pismenosti, saradnji CIK-a s OSCE…

Bošnjački ministri (SDA i DF) nisu stavili veto na aerodrom u Trebinju", naveo je Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije