Nožica nakon oslobađajuće presude Mehmedagiću i Pekiću: Ovdje se vodio jedan rat

6
Radiosarajevo.ba
Nožica nakon oslobađajuće presude Mehmedagiću i Pekiću: Ovdje se vodio jedan rat
Foto: RSA / Senka Nožica

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je prvostepenu presudu kojom su direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić i službenik ove agencije Muhamed Pekić oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja.

“Ovdje se vodio jedan rat, jedan politički odstrel preko Suda BiH protiv našeg branjenika”, rekla je Senka Nožica, advokatica odbrane, piše N1.

Sudija Branko Perić danas je kazao da u historiji Suda Bosne i Hercegovine nikad nije vršen ovakav pritisak. Nožica kaže da vjerovatno sudija Perić bolje zna ko je vršio politički pritisak.

“Iako je ovo jedna pobjeda, nije to pobjeda koja zaslužuje radovanje. Nad cijelim ovim postupkom željelo se da se na neki način učini velika šteta jednoj od značajnih institucija u BiH, a to je Obavještajna služba”, poručila je Senka Nožica.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti Mehmedagića i Pekića da su zloupotrebom položaja u augustu 2020. godine pribavili nadzorni snimak iz “BH Pošte” i otkrili identitet pošiljaoca anonimne prijave protiv direktora OSA-e.

Za danas je bilo planirano iznošenje završnih riječi Tužilaštva i Odbrana, ali je sudija Branko Perić u toku ročišta zakazao i izricanje presude.

Suđenje Mehmedagiću i Pekiću počelo je 18. decembra 2020. godine.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Apelacionom vijeću Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije