Novo Grujić: Glavu dajem, fotelju ne dam

Radiosarajevo.ba
Novo Grujić: Glavu dajem, fotelju ne dam
Foto: Nezavisne novine / Novo Grujić

Glavu dajem, a fotelju ne dam, kazao je juče Novo Grujić, direktor Regionalne deponije Banjaluka DEP-OT i član DNS-a, nakon što su Nezavisne saznale da bi na njegovo mjesto mogao da sjedne Zoran Spasojević, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Čelinac i potpredsjednik Skupštine opštine Čelinac.

Izvori koji su bliski DNS-u tvrde da su se u ovoj stranci na ovakav korak odlučili "zbog toga što Grujić u predizbornoj kampanji nije radio za zajedničke kandidate po koalicionom dogovoru, nego za protivkandidate te da je izgubio podršku Gradskog odbora Banjaluka DNS-a zbog toga". Grujić odgovara da ne vjeruje da će biti smijenjen sa ove direktorske pozicije.

"Meni mandat ističe 2021. godine, a i sam vrh DNS-a vrlo dobro zna ko sam ja, a te priče o mojoj smjeni mislim da su to želje nekih sitnijih riba u DNS-u", istakao je Grujić za Nezavisne.

Prema njegovim riječima, spekulacije o njegovoj smjeni možda imaju veze sa dugom opštine Čelinac prema ovom preduzeću. "Pošto opština Čelinac duguje preko 200.000 KM preduzeću DEP-OT, mislim da bi dolaskom Zorana Spasojevića na moje mjesto pokušali da im to bude oprošteno", kazao je Grujić.

Spasojević, koji je zaposlen u Javnom preduzeću "Autoputevi RS", kazao je za Nezavisne da je bilo razgovora o toj temi i, kako kaže, i u narednom periodu će sigurno biti.

"Šta će se dešavati u narednom periodu, biće onako kako stranka odluči i ja ću to ispoštovati", kazao je Spasojević.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, juče se nije javljao na naše telefonske pozive da prokomentariše da li ima istine u ovim navodima da li će Grujić ostati bez direktorske fotelje. Nedeljko Čubrilović, zamjenik predsjednika DNS-a i predsjednik banjalučkog odbora DNS-a, ističe da niko u njegovom prisustvu nije pominjao takvu kombinaciju, odnosno da Spasojević preuzme fotelju DEP-OT-a.

"Ja o tome ne znam ništa, treba pitati aktere kojih se to tiče", kazao je kratko Čubrilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije