Novi sramni skup podrške za Rusiju u entitetu RS

14
Radiosarajevo.ba
Novi sramni skup podrške za Rusiju u entitetu RS
Foto: Trebinje live / Protest podrške Rusiji i u Trebinju

Nažalost, u gradu u Bosni i Hercegovini održan je danas još jedan protest podrške za fašizam, protest podrške za agresiju, protest podrške za - Rusiju...

Nakon što smo jučer svjedočili istom skupu u Bratuncu, svega desetak kilometara od mjesta u kojem je u julu 1995. godine počinjen genocid u Srebrenici, danas uznemirujuće slike stižu iz Trebinja.

Kako navode lokalni mediji, "nekoliko desetina Trebinjaca danas je prošetalo ulicama grada kao znak podrške ruskom narodu".

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Dodaje se kako su "ruskom narodu zemlje Evropske unije, SAD i zemlje Komonvelta uvele sankcije zbog vojne intervencije u Ukrajini".

Oni su se okupili kod spomenika vojvode Luke Vukalovića, a zatim su u koloni prošetali ulicama grada do Gradskog parka, dodaje se.

Kako se vidi na fotografijama, nosili su srpske i ruske zastave... Također, pojedini su nosili i tzv. "maskirnu" odjeću, te crne fantomke preko lica.

I dok posljednjih dana, u brojnim gradovima diljem svijeta, hiljade ljudi izlaze za podršku Ukrajini i ovom narodu, masovnu podršku za Rusiju sinoć smo vidjeli samo na ulicama Beograda... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije