Novi protesti mladih zbog subvencija za stanove u Sarajevu: Pročitajte njihove poruke

19
Radiosarajevo.ba
Novi protesti mladih zbog subvencija za stanove u Sarajevu: Pročitajte njihove poruke
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Protest u Sarajevu, mladi nezadovoljni iznosom subvencije

Grupa mladih osoba iz Kantona Sarajevo organizovala je danas, 21. januara nove proteste zbog smanjenog iznosa subvencija za kupovinu stanova. 

Protestna šetnja 'Budite i vi dio hiperprivilegovane kaste' počela je u 12 sati kod Sebilja, a završna tačka je ispred ARIA tržnog centra.

"Ja vama zaista ništa ne vjerujem", "Pojeo V(UK) magarca", "Bijeli hljeb=crna subvencija", "Ministar i Uk daju samo šuk", samo su neke od poruka koje su se mogle pročitati.

Stižu proljetne temperature: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do utorka

Stižu proljetne temperature: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do utorka

Kako navode, njihova borba za istinu, čast i dostojanstvo nije obojena ničijom stranačkom zastavom.

"Naša borba za istinu, čast, dostojanstvo, za naše porodice i budućnost u ovoj državni nije obojena ničijom stranačkom zastavom. Niti jedna politička stranka nam se do sada nije obratila, niti smo to od njih tražili. No isto tako smo svjesni da u grupi od 1.142 aplikanta postoje ljudi koji su članovi i simpatizeri određenih stranaka, no naša anketa pokazuje da više od 80% mladih nisu član niti jedne političke stranke.

Novi protesti mladih zbog subvencija: 'Budite i vi dio hiperprivilegovane kaste'

Novi protesti mladih zbog subvencija: 'Budite i vi dio hiperprivilegovane kaste'

U ovoj borbi nismo sami. Iz dana u dan svijest građana se budi. Do prije 15 dana niko u nas nije vjerovao. Danas imamo veliku podršku građana i javnosti koji znaju da se borimo za ispravnu stvar, jer među nama ima i kasirki na blagajnama, radnika u građevini, proizvodnji, a ima i doktora, inžinjera, pravnika. Svi smo zajedno i svi smo jednaki! Gospodo političari, vaši spinovi, manipulacije i angažovanje dežurnih botova koje ste zaposlili kako bi branili vaše interese, neće proći. Mi se samo istinom borimo, a istina uvijek pobjeđuje", naveli su.

Na skup su ranije pozvali mlade Kantona Sarajevo, ali i penzionere, predstavnike boračkih udruženja, nevladin sektor, prevarene građane, kao i šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da subvencija za kupovinu stana u Sarajevu bude 4.800 KM, iako je ranije iznosila znatno više. Više možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije