Novi napad na povratnike u RS: Oglasio se ministar Hurtić

6
Radiosarajevo.ba
Novi napad na povratnike u RS: Oglasio se ministar Hurtić
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Sevlid Hurtić, najoštrije je osudio brutalni fizički napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici na području Grada Derventa, koji se u četvrtak, 12. oktobra dogodio u ovom naselju.

Reakciju ministra Hurtića prenosimo u cijelosti:

"Prema informacijama koje sam dobio od povratnika sa terena, ovaj povratnik je pretučen, zadobio je povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu. Brutalno je pretučen od nekoliko napadača, u pokušaju da ih spriječi da kradu drva iz njegove vlastite šume. S obzirom da je policija, kako sam upoznat, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle ovaj slučaj i procesuiraju odgovorne.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Nažalost, napad na povratnika Mišića, koji u naselju Brezici živi sa svojom suprugom, samo je jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine. Koristim se ovom prilikom da još jednom pozovem sve nadležne institucije da povratnicima obezbijede, prije svega, siguran i dostojanstven život, a što je i obaveza koja je sadržana u Anex-u 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazao je ministar Hurtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije