Ministar Hurtić posjetio povratnike u Kozarcu: "Došao sam da čujem vaše probleme"

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Hurtić posjetio povratnike u Kozarcu: "Došao sam da čujem vaše probleme"
Foto: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH / Ministar Hurtić posjetio povratnike u Kozarcu:

"U Kozarac sam došao s namjerom da čujem vaše probleme i pokušam ponuditi  rješenje za njih. Izazova je mnogo, na svakom koraku i vjerujem da nije lako nositi se s njima", kazao je danas Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, boraveći u Kozarcu prilikom susreta sa povratnicima.

U razgovoru s ministrom Hurtićem, povratnici su istaknuli probleme koji im najviše stvaraju prepreke za normalan život ovdje, a to su prije svega oni vezani za obrazovanje i zapošljavanje, posebno u državnim institucijama.

Poljoprivrednici su također zapostavljeni, zbog čega su mnogi farmeri prinuđeni zatvarati svoje farme.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Kažu da nisu rijetki niti problemi sa sigurnošću, pa se često plaše za svoje porodice i imovinu. Izrazili su zabrinutost zbog cjelokupne političke situacije u Bosni i Hercegovini koja se u konačnici odražava na povratničku populaciju u entitetu RS. Plaše se, kažu, da je zbog svega upitan ostanak povratnika na ovome području.

Ministar Hurtić je naglasio kako mu je cilj da sav mandat utroši kako bi što više Bošnjaka bilo zastupljeno u državnim institucijama i da sistem počne djelovati bez obzira na stranačku pripadnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije