Novi načelnik štaba EUFOR-a Laslo Szabo preuzeo dužnost

Fena
Novi načelnik štaba EUFOR-a Laslo Szabo preuzeo dužnost
Foto: EUFOR / Laslo Szabo

Na svečanosti danas u bazi Butmir u Sarajevu brigadni general Gábor Horváth predao je dužnost načelnika štaba EUFOR-a brigadnom generalu Laszlu Szábi.

„Za mene je ovo bila fantastična misija istraživanja, ogromne količine iskustva, dosta posla i puno prijateljstva, vojničkog drugarstva i radosti u isto vrijeme“,  rekao je Horváth obraćajući se skupu. 

Komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer odao je priznanje brigadnom generalu Horváthu na dužnosti koju je obavljao tokom 13 mjeseci.

„Uloga načelnika štaba je da približi različite elemente i ljude i stvori sinergiju među osobljem Glavne komande. Brigadni general Horváth je to postigao putem svog vođstva, odlučnosti i osobnog primjera“, rekao je Dorfer.

Novi načelnik štaba brigadni general Laszló Szábó je izjavio da se raduje radu u višenacionalnom okruženju, kao i kontinuiranom uspjehu operacije Althea.

„Čvrsto sam uvjeren da smo uz kolektivnu saradnju sposobni uspješno ispuniti svoje zadatke“, rekao je on, saopćeno je iz EUFOR-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije