Ministar odbrane Poljske posjetio bazu EUFOR-a

Fena
Ministar odbrane Poljske posjetio bazu EUFOR-a
Ministar odbrane Poljske Mariusz Błaszczak posjetio je danas bazu Butmir gdje se sastao s osobljem EUFOR-a i poljskim vojnicima koji služe u misiji.

Błaszczaka je dočekao načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Gabor Horvath, a zatim, je prije sastanka s načelnicima odjela EUFOR-a, izvršio smotru počasne jedinice.

Nakon razmjene poklona, održan je sastanak na kome su viši oficiri EUFOR-a informirali Błaszczaka o trenutnoj situaciji i kontinuiranim aktivnostima EUFOR-a.

Po završetku sastanaka s generalom Horvathom, Błaszczak je prisustvovao poljskoj vojnoj svečanosti na kojoj su poljski vojnici EUFOR-a obilježili Dan Poljske armije.

Dan Oružanih snaga, takođe poznat i kao Proslava poljskih Oružanih snaga, tradicionalno se održava 15. augusta i to je državni praznik, povodom kojeg se u cijeloj zemlji organizuju parade u čast aktivnih pripadnika, bivših pripadnika, kao i onih koji su dali svoje živote u borbi, saopćeno je iz EUFOR-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije