Novi detalji o napadima na povratnike Fadila i Ajšu: "Privezeni su na KCUS tek jutros"

11
Dž. Mrakić
Novi detalji o napadima na povratnike Fadila i Ajšu: "Privezeni su na KCUS tek jutros"
Foto: Printscreen / Bilal Memišević

Povratnici u Višegradu Fadil i Ajša Memišević teško su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvi dan ramazana, a pronađeni su tek u četvrtak oko iftara (prekid posta tokom svetog mjeseca kod muslimana), svezani i sa teškim povredama po tijelu.

Bilal Memišević, Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, govorio je ovim povodom za portal Radiosarajevo.ba te je istekao da su Fadil i Ajša medicinski zbrinuti tek u ranim jutarnjim satima, tačnije između 3.30 i 4.30 sati.

"Fadil i Ajša su medicinski zbrinuti, sada se nalaze na Kliničkom centru u Sarajevu. Hospitalizirani su, nadamo se da će u ponedjeljak ili utorak biti vraćeni", istekao je Memišević za portal Radiosarajevo.ba.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Pored toga, naglasio je i da je uviđaj još uvijek u toku, te da imaju povjerenje u organe pravde i vjeruje da će istraga ići kako treba, a da će se počinilac naći u što kraćem roku.

Za kraj, Memišević je kazao da se radi o zločinu o kojem nema riječi.

"Oni su živjeli od svojih primanja i dječije pomoći, nikome nisu smetali, nikoga nisu dirali. Loše, ovo je jako loše. Prirediti nešto ovako za prvi dan ramazana, stvarno nemam riječi", zaključio je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije