NiP reagirao na napad povratnika u Višegradu: "Utvrđivanje motiva napada je ključni zadatak"

6
Radiosarajevo.ba
NiP reagirao na napad povratnika u Višegradu: "Utvrđivanje motiva napada je ključni zadatak"
Foto: Narod i pravda / Narod i pravda, predsjednik stranke Elmedin Konaković

"Policijsko-pravosudni organi moraju hitno pronaći osobe odgovorne za napad na porodicu Memišević koji su brutalno pretučeni u Višegradu prije dvije noći", navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Prema informacijama iz medija porodicu Memišević, Fadila i Ajšu, u njihovom domu napala je nepoznata osoba te im nanijela teške tjelesne povrede.

"Napad na osobe u osmoj deceniji života i to na prvi dan ramazana svakako je uznemirio ne samo povratnike na području Višegrada već i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost. Očekujemo da policijsko-pravosudne institucije pod hitno reagiraju, pronađu odgovorne za ovaj napad i procesuiraju ga", navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Utvrđivanje motiva napada te dodatna zaštita povratnika koji su često starije osobe koje žive same ključni je zadatak pred vlastima, poručuju iz Naroda i Pravde.

"Ukazujemo na važnost održavanja dobrih međukomšijskih odnosa i građenja sigurnog ambijenta u kojem napadi na ljude i imovinu neće biti mogući.

Istovremeno, ovakvi napadi obavezuju, pored promptne reakcije, i sve aktere u javnom prostoru da vode računa da svojim izjavama ili postupcima ni na koji način ne podstaknu, ohrabre ili opravdavaju bilo kakvu vrstu nasilja", navodi se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije