NiP reagirao na napad povratnika u Višegradu: "Utvrđivanje motiva napada je ključni zadatak"

6
Radiosarajevo.ba
NiP reagirao na napad povratnika u Višegradu: "Utvrđivanje motiva napada je ključni zadatak"
Foto: Narod i pravda / Narod i pravda, predsjednik stranke Elmedin Konaković

"Policijsko-pravosudni organi moraju hitno pronaći osobe odgovorne za napad na porodicu Memišević koji su brutalno pretučeni u Višegradu prije dvije noći", navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Prema informacijama iz medija porodicu Memišević, Fadila i Ajšu, u njihovom domu napala je nepoznata osoba te im nanijela teške tjelesne povrede.

"Napad na osobe u osmoj deceniji života i to na prvi dan ramazana svakako je uznemirio ne samo povratnike na području Višegrada već i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost. Očekujemo da policijsko-pravosudne institucije pod hitno reagiraju, pronađu odgovorne za ovaj napad i procesuiraju ga", navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Utvrđivanje motiva napada te dodatna zaštita povratnika koji su često starije osobe koje žive same ključni je zadatak pred vlastima, poručuju iz Naroda i Pravde.

"Ukazujemo na važnost održavanja dobrih međukomšijskih odnosa i građenja sigurnog ambijenta u kojem napadi na ljude i imovinu neće biti mogući.

Istovremeno, ovakvi napadi obavezuju, pored promptne reakcije, i sve aktere u javnom prostoru da vode računa da svojim izjavama ili postupcima ni na koji način ne podstaknu, ohrabre ili opravdavaju bilo kakvu vrstu nasilja", navodi se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije