Stigle nove ekonomske sankcije za RS iz Njemačke, ali i poruka

18
Radiosarajevo.ba
Stigle nove ekonomske sankcije za RS iz Njemačke, ali i poruka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Njemačka obustavlja pripremu četiri infrastrukturna projekta u bh. entitetu RS, vrijedna 105 miliona eura, kao vid sankcije članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i rukovodstvu RS.

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ovo će biti na snazi biti dok se odluke Narodne skupštine RS od 10. decembra 2021. i 10. februara 2022. godine ne povuku i dok trenutna blokada državnih institucija ne bude okončana.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Kako se navodi, riječ je o projektima Rehabilitacija HE Trebinje IV, Rehabilitacija HE Trebinje faza III, Vjetropark Hrgud i Opskrba otpadne vode Bosanska Gradiška.

"Savezna vlada, kako je istaknuto u dopisu, čvrsto stoji na strani Bosne i Hercegovine i spremna je za proširenje saradnje i intenzivniju podršku procesima približavanja BiH Evropskoj uniji.

Istovremeno, kako je navedeno, Savezna vlada će se odlučno suprotstaviti svakoj političkoj i ekonomskoj destabilizaciji Bosne i Hercegovine putem separatističkih težnji", navodi se u odgovoru portalu Radiosarajevo.ba iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije