Nove preporuke Kriznog štaba TK o kafićima, javnim okupljanjima i inspekciji

AA
Nove preporuke Kriznog štaba TK o kafićima, javnim okupljanjima i inspekciji

Zbog povećanog broja osoba zaraženih koronavirusom, te znatno pogoršane epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona Krizni štab Ministarstva zdravstva TK u subotu je donio nekoliko preporuka za građane, pravna i fizička lica. Cilj je da se zajednički, preventivno i prije svega odgovornim ponašanjem pokuša spriječiti ponovno uvođenje restriktivnih mjera.

S tim u vezi, Krizni štab preporučuje građanima Tuzlanskog kantona da izbjegavaju okupljanja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru iznad 50 osoba, te da bez obzira na broj osoba tokom eventualnih okupljanja u zatvorenom prostoru, građani obavezno nose zaštitne maske i održavaju socijalnu distancu.

Pravnim i fizičkim licima i subjektima, udruženjima, i slično, se preporučuje da izbjegavaju organizaciju manifestacija i drugih oblika okupljanja koji u trenutnoj situaciji predstavljaju izuzetan epidemiološki rizik.

Ugostiteljskim objektima se preporučuje pružanje usluga u baštenskim prostorima uz striktno održavanje preporučenih mjera socijalne distance.

Također, preporučuje se Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, kao i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove da nastave sa pojačanom kontrolom provođenja preporučenih mjera, te kontrolom osoba koje se nalaze u samoizolaciji.

Poštovani građani Tuzlanskog kantona, pozivamo vas da se striktno pridržavate preporučenih mjera i preporuka, a sve sa ciljem smanjenja broja oboljelih i poboljšanja higijensko-epidemiološke situacije na području kantona“, istakli su na kraju iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije