Nove odluke Kriznog štaba RS-a: Ograničen rad ugostiteljskih objekata

1
Radiosarajevo.ba
Nove odluke Kriznog štaba RS-a: Ograničen rad ugostiteljskih objekata
Agencije / Ilustracija

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić rekla je da situacija nalaže preduzivmanje mjere za zaštitu građana, pa je štab usvojio izmjenu zaključka kojom definišemo da je rad svih ugostiteljksih objekata u RS-u ograničen na period od 6 do 22 časa.

Želimo preventivno da djelujemo na dalje širenje virus u zajednici, da skrenemo pažnju javnosti da moramo odgovornim ponašanjem da spriječimo širenje virusa, rekla je Gašićeva.

Ona je istakla da Vlada ne želi da donosi rigoroznije mjere, piše Srpskainfo.

"Ne želimo da donosimo nikakve restriktivnije mjere. Sve je doneseno u najboljoj namjeri. Ova mjera se odnosi na narednih sedam dana, nakon toga ćemo opet ocijeniti cjelokupnu situaciju.

Skupljanja ograničite molim vas na ona neophodna, držite distancu, nosite maske. Moramo svi da se pridržavamo kako bismo doprinijelo boljoj budućnosti, ne želimo da dođemo u situaciju da moramo da donosimo rigoroznije mjere već da na ovaj način poboljšamo situaciju u narednom periodu", istakla je.

Suzana Gašić dodaje da se dodatne mjere razmatraju i biće pomoći za privredne subjekte.

"Ne želimo da dođemo u situaciju da obustavljamo rad ugostitelja i hotelijera i ne smije više doći do zatvaranje privrednih subjekata i svi tome možemo doprinijeti", rekla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije