Nove mjere u ovom dijelu BiH: Skraćen policijski sat, dozvoljene svadbe...

0
Fena
Nove mjere u ovom dijelu BiH: Skraćen policijski sat, dozvoljene svadbe...
Foto: Nezavisne novine / Brčko

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o skraćenju policijskog sata na području Distrikta.

Kretanje osoba na području Distrikta od danas je zabranjeno u vremenu od 24 sata do 5 sati ujutro, dok je rad privrednih subjekata i dalje dopušten do 22 sata.

U vrijeme zabrane kretanja dopušten je rad dežurnih ljekarni, benzinskih crpki koje u tu vrijeme mogu samo točiti gorivo te rad gospodarskih subjekata koji se bave proizvodnjom, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Stožer za zaštitu i spašavanje dopustio je organiziranje maturalnih proslava i svadbenih svečanosti u zatvorenom prostoru na teritoriju Brčko distrikta BiH u skladu sa važećim naredbama i preporukama za organiziranje takvih događaja.

Ugostiteljski objekti koji organiziraju proslave maturalnih večeri i održavanje svadbenih veselja mogu raditi do 23 sata.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru mogu se odvijati do 22 sat, dok je zabranjeno svako organizirano okupljanje s glazbom uživo, di-džejevima i slično uz iznimku maturalnih večeri i svadbenih veselja na kojima je dopušten glazba uživo.

Na području Distrikta obavezno je nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u grupi od dvije ili više osoba te održavanje fizičke distance od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.

Danas donesene mjere važit će sljedećih 15 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije