Nove informacije o velikoj akciji FUP-a u Sarajevu i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Nove informacije o velikoj akciji FUP-a u Sarajevu i Hercegovini
Foto: FUP / Akcija "Lim 2"

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Lim 2"

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 24 lokaciji na području općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Trnovo, Vogošća i Konjic, te je uhapšeno 19 osoba inicijala M.B. (1980.), E.R. (1983.), M.B.(1991.), S.H. (1979.), E.V. (1987.), A.A. (1999.), A.V. (1976.), E.M. (1974.), H.M. (1995. ), S.M. (1974.), DŽ.H. (1985.), A.B. (1989.), A.S. (1988.), E.DŽ. (1985.), I.B. (1978.), E.Š. (1980.), N.DŽ. (1982.) A.M. (1990.) i H.H. (1988.) koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Akcija Foto: FUP: Akcija "Lim 2"

Radi se grupi osoba koja je u cilju sticanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge od mjeseca avgusta 2019. do januara 2020. godine na području Kantona Sarajevo i šire, umišljajno i neovlašteno nabavljali, kupovali, držali, prenosili, nudili na prodaju i prodavali trećim licima opojne droge pri čemu su stekli veću novčanu dobit.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta značajna količina materije koja asocira na opojne droge „Heroin“, „Amfetamin“, „Cannabis Sativa L“ i „Kokain“, vage za precizno vaganje, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, jedno p.m.v, te alat podesan za otuđenje p.m.v., kao i te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Značajnu podršku prilikom provođenja ove istrage pružala je Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok u današnjim aktivnostima asistenciju pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije