Nove informacije o stanju ranjenog Nedima Osmanovića: Uspješno operisan, ali životno ugrožen

1
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o stanju ranjenog Nedima Osmanovića: Uspješno operisan, ali životno ugrožen
FOTO: Radiosarajevo.ba / Igor Hudić

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla oglasili su se na vanrednoj press konferenciji o stanju ranjenog Nedima Osmanovića kojeg je jutros upucao maloljetni učenik u Osnovnoj školi "Grad Lukavac" u Lukavcu.

Igor Hudić, doktor sa UKC Tuzla, kazao je da je ranjeni Osmanović hospitaliziran sa prostrijelnim ranama u predjelu vrata.

Završena je operacija u 12:30. Uspješno je proveden reanimacioni postupak. Pacijent je prebačen na jedinicu intenzivnog liječenja. Prema informacijama koje sam dobio, pacijent je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen", kazao je Hudić.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi Lukavac Grad jedna osoba je ranjena i smještena je u UKC Tuzla. 

Bivši učenik koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u uposlenika škole Nedima Osmanovića i njemu se ljekari još uvijek bore za život.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina ( rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca  prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će  predmet vještačenja.

UKC Tuzla
FOTO: Radiosarajevo.ba: UKC Tuzla

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije