Novalić naložio poništenje odluke: Niko ne smije smanjivati plaće rudarima

Fena
Novalić naložio poništenje odluke: Niko ne smije smanjivati plaće rudarima
Foto: Vlada FBiH / Fadil Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da niko ne smije u ovom trenutku smanjivati plate rudarima, te da je naloženo da se poništi odluka o smanjenja plata rudarima u Rudniku mrkog uglja Zenica.

Naglasio je da je dao nalog direktoru Elektroprivrede da se poništi odluka o smanjenju plata, te da se takve stvari ne smiju događati. To će biti proslijeđeno i upravi Rudnika Zenica i oni će postupati po tome.

"Obećali smo da će snadbijevanje električnom energijom biti neupitno, a u tom lancu izuzetnu ulogu imaju rudari, koji rade u sistemu 14 dana rada – 14 dana izolacije. To je veliko odricanje i potrebna je velika disciplina. Zato niko rudarima ne smije da smanjuje plate i one neće biti smanjene", izjavio je Novalić za Fenu.

Zenički rudari obustavili rad zbog smanjenja plaće

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica obustavili su rad jer je uprava preduzeća odlučila da im za mart umanji plaću za oko 200 KM. Proizvodnja je prekinuta u oba pogona, odnosno u Staroj jami i u Raspotočju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije