Novalić i Hrvić: Neće biti povećanja cijena hljeba i brašna

3
Radiosarajevo.ba
Novalić i Hrvić: Neće biti povećanja cijena hljeba i brašna
Foto: Capital.ba / Ilustracija

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga u okviru koga su proizvodni pogoni kompanija Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana, razgovarali su o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, odnosno promjenama na svjetskom tržištu koje uzrokuju i povećanje cijena u Federaciji BiH što izaziva dodatno opterećenje građana.

Rusmir Hrvić je, naglasivši svjesnost teške situacije u kojoj smo se svi našli usljed pandemije koronavirasa, rekao da AS Holding neće ići s povećanjem cijene hljeba.

Istakao je: „Bh. građani imat će dovoljnu i neprekidnu opskrbu osnovnih životnih namirnica domaćih proizvođača.“

Premijer Novalić je ponudio svaku pomoć koju Vlada Federacije može osigurati kako bi se osigurao nesmetan nastavak proizvodnje, ali i kako ne bi došlo do povećanja cijena brašna i hljeba što ovih dana izaziva dodatnu zavrinutost građana.

S obzirom na rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda koje diktira slobodno tržište, odnosno cijene pšenice i nafte na svjetskom tržištu, premijer Novalić je, kako je javila agencija Fena, izrazio spremnost da Vlada u skladu sa svojim kapacitetima i resursima intervenira i pomogne bh. proizvođačima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije