Nova šansa za dogovor: Počeo sastanak lidera o izmjenama Izbornog zakona

Radiosarajevo.ba
Nova šansa za dogovor: Počeo sastanak lidera o izmjenama Izbornog zakona
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Konsultacije o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predstavnika Venecijanske komisije i bosanskohercegovačkih političkih stranaka - Stranke demokratske akcije BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH, Saveza za bolju budućnost BiH i Demokratske fronte te Socijaldemokratske partije BiH nastavljene su jutros.

Sastanak se počeo i odvija se u sjedištu Delegacije Evropske unije u Sarajevu.

Nakon toga bit će održana konferencija za medije, a medijima će se obratiti v. d. zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthew Palmer, direktorica pri EEAS-u za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku Angelina Eichhorst, ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack te specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark.

Podsjetimo, sastanak lidera SDA, SBB-a, SDP-a BiH, DF-a i HDZ-a BiH sa ekspertima Venecijanske komisije, u vezi s izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini okončan je jučer bez dogovora.

Sutra nastavak: Bez rezultata završen sastanak o izmjenama Izbornog zakona

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije