!/ Nova prijetnja iz Hrvatske: Ako Hrvati neće biti ravnopravni, BiH ne treba ni da postoji

28. 01. 2022. u 23:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zastupnik Mosta u Saboru Hrvatske Nikola Grmoja saopštio je da mu je opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini važniji od opstanka BiH.

“Između opstanka Hrvata i opstanka BiH meni osobno je važniji opstanak Hrvata. Ako Hrvati neće biti ravnopravni i konstitutivni, onda BiH ne treba ni da postoji. Jednostavno je”, napisao je Grmoja na Facebooku povodom posljednje runde pregovora u Neumu u vezi sa Izbornim zakonom.

On ističe i da “bošnjačko preglasavanje Hrvata ne mora biti nužno loše”.

“Možda bi najbolje bilo da se upravo to dogodi i da službena politika Hrvatske konačno vidi koliko je besmisleno zazivati državnost BiH, dok je Bošnjaci koriste da bi mogli Hrvate držati između nakovnja i čekića”, dodao je Grmoja.

Poidsjetimo, u Neumu su danas u toku pregovori u vezi sa izmjenama Izbornog zakona u BiH.

U razgovorima učestvuju predstavnici HDZ-a BiH predvođeni Draganom Čovićem, predstavnici SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, američki i evropski posrednici Matthewu Palmer i Angelina Eichhorst, austrijski diplomata Johann Sattler, predstavnici OEBS-a, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i Denis Zvizdić u ime stranke Narod i pravda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (15)