Milanović ponovo šokirao i BiH usporedio s ruskom invazijom Ukrajine

11
Radiosarajevo.ba
Milanović ponovo šokirao i BiH usporedio s ruskom invazijom Ukrajine
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, gostovao je u emisiji RTL Danas, gdje govori o Bosni i Hercegovoni, Ukrajini, svađi s premijerom...

Najprije je govorio o situaciji o Ukrajini.

Predsjednik Hrvatske je zbog svojih izjava o Ukrajini završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac", a sada je Milanović rekao da je i vlada Hrvatske završila na toj stranici.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

"Završila je i vlada na toj ekstremističkoj stranici jer navodno ima bliske odnose sa Rusijom, Grlić-Radman je bio u Moskvi i pozvao je Putina u Hrvatsku", rekao je Milanović, te dodao da se on ekspremista ne boji.

Komentirao je i situaciju u BiH.

"Ja to pratim detaljno. Ako im mi ne pomognemo, ako se ne izborimo za njih u EU, oni će biti svedeni ne na status nacionalne manjine, nego na status otirača, neće ih biti. Za to su krivi oni koji to dopuštaju i ništa ne poduzimaju. To je vlada na čelu s Plenkovićem. Ne rade ništa, preplaše se i pobjegnu", kaže Milanović.

Usporedio je situaciju u BiH s ruskom invazijom Ukrajine.

"Ja sam jedini hrvatski političar koji je kad je BiH u pitanju, bio na obje obale. Ja znam i jedno i drugo. Vidim sve. Pokušava ih se pokrasti, oduzeti mehanizam odlučivanja. Republika Srpska je činjenica. To plašenje RS i separacijom podsjeća na rusku invaziju Ukrajine. Bez Hrvata nema BiH. Taj status se određuje unutar Federacije BiH", rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije