Bevanda: Nismo usvojili akcize, odgođen dogovor do srijede

Fena
Bevanda: Nismo usvojili akcize, odgođen dogovor do srijede
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH danas je na sjednici u Banjoj Luci odgodio za srijedu izjašnjavanje o Narctu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Predsjedavajući Upravnog odbora UIO BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda je rekao novinarima nakon petosatne sjednice da je izjašnjavanje odgođeno za srijedu.

"Od predstavnika Upravnog odbora UIO iz Federacije smo dobilii intervencije na tekst zakona i dali smo vrijeme entitetskim vlastima da se usaglase i da se u srijedu izjasnimo. Trenutno nije bilo saglasnosti između predstavnika entitetskih vlasti u UO UIO", rekao je Bevanda, ali nije želio da govori o kojim intervencijama je riječ.

Bevanda je uoči sjednice rekao da očekuje da ovaj zakon konačno bude usvojen u PS BiH.

I predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je ranije nadu da će snaga stručnih argumenata i benefita koje će dobiti BiH, ovaj put biti jača od partikulranih interesa kada je u pitanju set zakona o akcizama koje predviđaju povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije