Potvrđeno / Njemačka od danas priznaje testove na koronavirus iz BiH

01. 07. 2020. u 14:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 385

U poplavi loših vijesti kada je u pitanju Bosna i Hercegoivna i putovanje građana BiH u Evropu, upravo donosimo i jednu dobru koja će obradovati građane naše zemlje: SR Njemačka je od danas stavila i Bosnu i Hercegovinu na spisak zemalja čije testove na koronavirus priznaje, što do sada nije bio slučaj.

"Odmah nakon što smo iz njemačkog Instituta Robert Koch dobili informacije da Njemačka ne priznaje PCR testove na koronavirus iz Bosne i Hercegovine, stupili smo u kontakt sa nadležnima u ovoj zemlji i posebno 29. juna 2020. godine sa njima imali intenzivne razgovore na ovu temu", izjavila je ambasadorica BiH u SR Njemačkoj Jadranka Winbow za Moja BiH.

Kako je otkrila, od nadležnih su danas dobili zvaničnu informaciju da SR Njemačka, od danas, 1. jula 2020. godine priznaje testove na koronavirus iz ovlaštenih laboratorija u BiH i da će naša zemlja biti stavljena na spisak zemalja iz kojih se PCR test priznaje, a koji je potreban građanima prilikom ulaska u ovu zemlju, 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA