Nikšić se sastao sa filmskim radnicima: Razgovori će se nastaviti u što skorijem periodu

11
Radiosarajevo.ba
Nikšić se sastao sa filmskim radnicima: Razgovori će se nastaviti u što skorijem periodu
Foto: Vlada FBiH / Nermin Nikšić sastao se sa filmskim radnicima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa predstavnicima Udruženja filmskih radnika u BiH Nerminom Hamzagićem, Elmom Tataragić, Amrom Bakšić - Čamo i Melinom Alagić. Sastanku je prisustvovao i federalni ministar Nerin Dizdar.

Ovom prilikom sagovornici su istakli opredjeljenje da se u partnerskoj saradnji Vlade Federacije BiH i predstavnika filmske industrije izgradi održiv i funkcionalan sistem u oblasti kinematografije, a u okviru kojeg je neophodno donijeti i odgovarajuća zakonska rješenja.

Premijer Nermin Nikšić je kazao da je u tom pravcu potrebno uključiti i resorno federalno ministarstvo. Također, premijer je predstavio dosadašnje poduzete i realizirane aktivnosti Vlade Federacije BiH kada je riječ o podršci filmskoj industriji, ali i planove za naredni period. Rekao je da su ove godine iz Budžeta Federacije povećana izdvajanja za kinematografiju u odnosu na prošlu godinu.

Pogledajte kako je hrvatski komentator prenosio meč između Hrvatske i Srbije u Parizu

Pogledajte kako je hrvatski komentator prenosio meč između Hrvatske i Srbije u Parizu

Iskazano je opredjeljenje da se radi na iznalaženju institucionalnog rješenja koje će omogućiti podršku i razvoj kinematografije.

Nermin Nikšić sastao se sa filmskim radnicima
Foto: Vlada FBiH: Nermin Nikšić sastao se sa filmskim radnicima

Zaključeno je da će se s ciljem iznalaska najfunkcionalnijih i partnerskih rješenja o ovim pitanjima razgovori nastaviti u što skorijem periodu, zajedno sa resornim federalnim ministarstvom, kao i drugim partnerima uključenim u ovu oblast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije