Nikšić: SDP nije spreman žrtvovati Bh. blok ni zbog jedne koalicije

Radiosarajevo.ba
Nikšić: SDP nije spreman žrtvovati Bh. blok ni zbog jedne koalicije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Socijaldemokratska partija (SDP BiH) nije spremna žrtvovati Bh. blok ni zbog jedne koalicije sa etnonacionalnim strankama, poručio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Podsjećamo, danas je u centrali SDP-a BiH održana sjednica Predsjedništva na kojoj je imeđu ostalog bilo riječi i o formiranju vlasti na nivou Federacije BiH i na državnom nivou.

Nikšić je najavio da će 29. januara biti održan sastanak Bh. bloka (SDP, DF i Naša stranka) na kojem će se znati da li idu u opozciju ili su spremni otvoriti razgovore sa etnonacionalnim strankama.

“Ako Bh. blok donese odluku da bude oppzcije, bit će časna opzicija. Ako bi opredjeljenje bilo i da se krene u razgovore sa etnonacionalnim strankama, to podrazumijeva izradu preciznih programa i uslova”, naglasio je Nikšić.

Predsjednik SDP-a istakao je da su vlade u kantonima koje su formirali ili mogu formirati bez SDA i HDZ-a, zapravo vlade gdje ne dolazi u obzir da budu paket bilo kakvih razgovora sa blokom etnonacionalnih stranaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije