Nikšić: Dodik je svjestan svega, ovo su njegovi posljednji politički trzaji

0
Radiosarajevo.ba
Nikšić: Dodik je svjestan svega, ovo su njegovi posljednji politički trzaji
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Povodom sastanka predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića sa predsjednicima skupština gradova i opština Prijedor, Vukosavlje, Srebrenica, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Doboj i Zvornik, održana je press konferencija. 

Glavni fokus obraćanja bio je zajednički stav ispred stranke SDP BiH da se zaustavi zapaljiva retorika u BiH i radikalizacija, a da cijena mira u BiH nema cijenu.

"Dogovorili smo se da ćemo podržati u Federalnom parlamentu da se u budžet uvrsti 2 posto budžeta za povratnike u RS, cilj je pomoći ljudima. Najmoralnije je da to oni urade, da se napravi fond kako će se sredstva trošiti na najtrasparentniji način. 

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Istakao je kako se govorilo i o izborima i kandidatu ispred SDP-a

"Nemoguće je bilo zaobići i aktuelnu političku situaciju, istupiti i radikalizam od strane člana Predsjedništva BiH gospodina Dodika. Drago mi je čuti da građani u RS-u ne padaju u vatru, ne podržavaju ovakav pristup i retoriku. Oni i povratnici i građani RS-a moraju biti zabrinuti, čovjek je očito izgubio kompas, ne može se vratiti. 

On je spreman na sukobe kako bi očuvao svoju poziciju. Pozivam građane da ne nasjedaju ovakvu retoriku, za bilo čije carstvo, poziciju ili funkciju. Pozivam da iskoristimo svoje pozicije, ovlasti, benefite, ambasadore EU, partije da pokrenemo procese pa i u Europskom parlamentu. U narednom periodu planiramo pozvati sve da uozbiljimo naše reakcije i djelovanje, kako bi zaustavili trenutno političko ludilo", poručuje Nikšić.

Ističe kako u ova dva dana se može primijetiti da zapaljiva retorika pomalo pada. 

Nikšić je upitan da komentira aktuelnu situaciju u Predsjedništvu, kazao je kako je to sramotno.

"Bruka za Bosnu i Hercegovinu, on traži načina da izazove reakciju i radikalizaciju na političkoj sceni. Žalosno je da se ponižava institucija u kojoj se prima jako dobra plata i imaju sjajne privilegije", ističe Nikšić. 

Ukoliko ne dođe na trećinu sjednica Predsjedništva BiH, naglaiso je Nikšić, po Ustavu se može član Predsjedništva eliminsati. 

"Dodik je svjestan svog kraja, ovo su njegovi posljednji politički trzaji", naglasio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije