Nikšić: Ako SBB uđe u novu vladajuću većinu, ja izlazim iz te priče

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Ako SBB uđe u novu vladajuću većinu, ja izlazim iz te priče
Printscreen / Damir Nikšić

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je poručio da će odustati od podrške novoj većini ukoliko Savez za budućnost bude dio nove vlasti.

"Znači SBB uveliko pregovara s nekima da se uvali u novu vladu ako izglasamo nepovjerenje ovoj. I to traje već neko vrijeme. Ja (i još neki) smo izričito protiv toga i rekao sam jasno: ako SBB uđe u novu vladu i vladajuću većinu - ja izlazim iz te priče. Rekao sam da nemam namjeru za njih rušiti njihovu sadašnju vladu (‘jer ona zbog stida ne mogla’), i gledati mrzost kreiranja nove zajedno s njima", napisao je Nikšić na Facebook stranici.

Komentari na ovu objavu se bili pozitivni, te su Nikšiću čestitali za principijelnost.

Podsjećamo, sve više se u javnosti spominje da je aktuelna vlada sa premijerom Mariom Nenadićem na čelu izgubila podršku, te da će nova većina u Skupštini Kantona Sarajevo podržati novu Vladu.

Predstavnici stranaka Četvorke su u već nekoliko javnih istupa govorili o smjeni Vlade, prvo je govorena da će smjena biti pokrenuta nakon lokalnih izbora koji su zakazani za 15. novembar, a nakon toga su poručili da neće čekati izbore, te da će se prije krenuti u proceduru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije