Nikola Špirić: "Za SNSD ne postoji nijedan razlog da se izbori pomjere"

1
Radiosarajevo.ba
Nikola Špirić: "Za SNSD ne postoji nijedan razlog da se izbori pomjere"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Nikola Špirić

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić potvrdio je da je odbijen zahtjev bošnjačkih delegata da Dom naroda obaveže Vijeće ministara da u roku od 24 sata osigura sredstva za finansiranje opštih izbora zakazanih za 2. oktobar.

"Za SNSD ne postoji nijedan razlog da se rok održavanja opštih izbora pomjera", rekao je Špirić nakon hitne sjednice Doma naroda.

Prema njegovim riječima, SNSD ne očekuje prolongiranje izbora nego usvajanje budžeta institucija BiH, a kao opcija postoji i mogućnost da izbore finansiraju entiteti putem pozajmice, što se jednom već desilo u BiH 2007. godine.

On smatra da Klub bošnjačkih delegata ne traži rješenje nego krivca za novonastalu situaciju u vezi sa problemom finansiranja izbora u BiH, a sve u okviru vlastite promocije i predizborne kampanje.

"Budžet institucija BiH je pravno-politički dokument i kao takav zahtijeva političku volju, a ne podrazumijeva zahtjeve za donošenje nezakonitih odluka", rekao je Špirić, prenosi Srpska info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije