Nihad Uk i Christian Schmidt održali sastanak: Razgovarano i o kvalitetu zraka u Sarajevu

6
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk i Christian Schmidt održali sastanak: Razgovarano i o kvalitetu zraka u Sarajevu
Foto: Vlada KS / Nihad Uk i Christian Schmidt

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk sastao se danas, 21. augusta s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Nj. E. Christianom Schmidtom kako bi razgovarali o važnim temama, kako za Kanton Sarajevo, tako i za BiH.

Između ostalog, visoki predstavnik je prepoznao važan iskorak koji je Kanton Sarajevo napravio u smislu poboljšanja sistema javnog saobraćaja, na taj način doprinoseći većem zadovoljstvu korisnika javnog saobraćaja, ali i poboljšanju ekoloških uslova.

U tom dijelu se razgovaralo i o projektima koje Vlada KS provodi u dijelu poboljšanja kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevu, gdje je premijer Uk naveo brojne projekte koji su trenutno u pripremi ili se implementiraju, a odnose se na smanjenje štetnih emisija u KS.

Denis Bećirović izrazio saučešće porodicama ubijenih u Sanskom Mostu: 'Naše misli su s vama'

Denis Bećirović izrazio saučešće porodicama ubijenih u Sanskom Mostu: 'Naše misli su s vama'

Među njima su projekti energetske efikasnosti, zamjene ložišta na fosilna goriva, nabavka električnih autobusa, priprema projekta putem kojeg će se subvencionirati taxi vozači koji odluče nabaviti hibridno ili električno vozilo, elektrifikacija voznog parka Kantona Sarajevo...

Sastanak je završen u pozitivnom i optimističnom duhu, pri čemu su obje strane izrazile volju i spremnost za poboljšanje stanja društva u Kantonu Sarajevo, sa refleksijom na BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije