Nihad Uk: Uskoro dobijamo građevinsku dozvolu za nastavak izgradnje Južne longitudinale

4
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: Uskoro dobijamo građevinsku dozvolu za nastavak izgradnje Južne longitudinale
Foto: Vlada KS / Premijer Nihad Uk

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta prisustvovali su danas, 23. jula, sastanku u prostorijama Zavoda za izgradnju KS na kojem je razgovarano o izgradnji ključnih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo.

Kako je istakao premijer Uk, neke od najvažnijih saobraćajnica, poput Prve, Nulte i XII transverzale, te Južne longitudinale, postale su taoci dugotrajnog procesa rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

"Ipak, kao rezultat naših sastanaka, najavljeno je skoro dobijanje građevinske dozvole za nastavak izgradnje Južne longitudinale od pomoćnog stadiona FK Željezničara spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića, uključujući i kružni tok. Rezultat je to redovnih sedmičnih sastanaka koje proteklih mjeseci održavamo u prostorijama Zavoda za izgradnju KS", rekao je premijer Uk.

Trump u problemu: Rezultati nove ankete će naljutiti bivšeg predsjednika

Trump u problemu: Rezultati nove ankete će naljutiti bivšeg predsjednika

Premijer kantona se zahvalio ministru Šteti, načelnicima sarajevskih gradskih općina, općinskim administracijama i uposlenicima Zavoda za planiranje KS i Zavoda za izgradnju KS.

"Zahvaljujem za pomoć i zalaganje predstavnicima Cesta FBiH, ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti, a posebno direktorici Zavoda za izgradnju KS Belmi Barlov", rekao je premijer Uk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije