Nihad Uk: Unapređenje obrazovnog sistema je prioritet, podrška OSCE-a za kurikularnu reformu

3
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk: Unapređenje obrazovnog sistema je prioritet, podrška OSCE-a za kurikularnu reformu
Foto: Služba za protokol i press KS / Nihad Uk održao sastanak sa predstavnicima Misije OSCE-a

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Nihad Uk održao je sastanak sa predstavnicima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini na kojem je razgovarano o implementaciji kurikularne reforme u Kantonu Sarajevo, koja ima podršku OSCE-a.

Tokom razgovora je posebno naglašena kontinuirana saradnja koju Misija OSCE-a u BiH ima sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS u tom procesu.

Premijer Uk istakao je da je jedan od prioriteta Vlade KS unapređenje obrazovnog procesa, što je vidljivo značajnim izdvajanjima iz budžeta u oblast obrazovanja. Naglasio je da učenici u KS imaju besplatne udžbenike, da se kontinuirano ulaže u infrastrukturu utopljavanjem objekata škola, s konačnim ciljem da se učenicima i uposlenicima osiguraju kvaliteniji uslovi za učenje i rad.

Mnogi koji su imali COVID ne mogu da se oporave mjesecima: Naučnici objavili zastrašujuću studiju

Mnogi koji su imali COVID ne mogu da se oporave mjesecima: Naučnici objavili zastrašujuću studiju

Na sastanku je bilo riječi i o brojnim drugim temama kao što su zakoni koji tretiraju pitanja sigurnosti, javni red i mir, borbu protiv korupcije, socijalnu politiku i stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih u Kantonu Sarajevo te drugim reformskim procesima koji se provode na području Kantona.

Šef Misije OSCE-a ambasador Brian Aggeler izrazio je punu podršku radu Vlade KS iskazavši spremnost i da bude podrška u otključavanju pojedinih procesa na reformskom putu Bosne i Hercegovine.

Uz ambasadora Aggelera, uime Misije OSCE-a u BiH sastanku su prisustvovali Ivanka Matović, šefica Sekcije za pitanja obrazovanja, Esther Garcia Fransioli, šefica Sekcije za pitanja ljudskih prava, kao i Robert Heuer, v.d. šefa Sekcije za politiku i planiranje., saopćeno je iz kantonalne Službe za protokol i press.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije