Nezavisni blok: Zvizdić prekršio Ustav slanjem podataka vlasti RS-a o popisu

Fena
Nezavisni blok: Zvizdić prekršio Ustav slanjem podataka vlasti RS-a o popisu
Poslanici Nezavisnog bloka najavili su u saopćenju da će na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 31. januar, "tražiti da se raspravlja o slanju u Brisel nelegalnih podataka vlasti RS-a o popisu stanovništva".

Inicirat će da poslanici koji su protiv ovakve odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića upute pismo predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru i komesaru za proširenje Johannesu Hahnu.

"U tom pismu ukazat će se na kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, ukoliko Zvizdić kao sastavni dio odgovora na Upitnik Evropske komisije pošalje i nelegalne podatke entitetskog Zavoda za statistiku Republike Srpske", saopćio je danas Nezavisni blok.

Pozvali su u saopćenju predsjedavajućeg Zvizdića "da zaštiti državne interese, Ustav i zakone BiH te da u Brisel pošalje zakonite podatke o popisu stanovništva koje je provela Agencija za statistiku BiH 2013. godine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije