Nezavisni blok nudi Amru Mehmedić za nestranačku i prvu premijerku ZDK

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok nudi Amru Mehmedić za nestranačku i prvu premijerku ZDK
FOTO: Facebook / Amra Mehmedić: Kandidatkinja Nezavisnog bloka

"Nezavisni blok predložio je na večerašnjem sastanku stranaka skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu Zeničanku Amru Mehmedić za mandatarku Vlade ZDK", kazao je u izjavi nakon sastanka gradonačelnik Zenice i potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović.

"Mi nudimo nestranačku osobu i prvu ženu premijerku ZDK. Amra Mehmedić je, odgovorno tvrdim, nestranačka osoba - čak nije ni glasala za mene. Njenim odlaskom najviše bi izgubio Grad", kazao je Kasumović, koji je napomenuo kako pozicija mandatara Vlade ZDK zavisi od sjednice Predsjedništva KO SDPZDK, koje zasjeda u ponedjeljak.

"Oni će odlučiti da li će prihvatiti poziciju premijera i manje, odnosno dva ministarstva, ili će dobiti četiri ministarstva. Mi, ako dobijemo poziciju premijera, dobili bismo još dva ministarstva. U suprotnom dobili bismo četiri ministarstva", ističe Kasumović.

On je dodao kako će SBB-u, koji je dobio poziciju predsjedavajućeg Skupštine ZDK, pripasti jedno ministarsko mjesto, DF će dobiti dva, A-SDA, mada su tražili dva, jednu ministarsku poziciju.

"Niko nije insistirao osebno na resorima. Jedino je A-SDA tražila poziciju ministra MUP-a, DF poljoprivrede i prostornog uređenja, ali ništa to nije dogovoreno", kaže Kasumović, koji napominje kako će puno više biti poznato nakon sjednice Predsjedništva KO SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije