Nezavisni blok: Milanović politički cirkusant, ne može zaustaviti BiH da uđe u NATO

9
Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Milanović politički cirkusant, ne može zaustaviti BiH da uđe u NATO
FOTO: Radiosarajevo.ba / Reakcije Nezavisnog bloka

Nezavisni blok pozdravlja usvajanje zajedničke izjave država članica NATO-a na samitu u Briselu, čime je nedvojbeno još jednom potvrđen euroatlanski put Bosne i Hercegovine.

Osvrnuli su se, kako kažu, na takozvano podmetanje noge hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji pokušava etnonacionalizam prodati pod demokratske vrijednosti i standard.

“NATO je ostao dosljedan u svom očitom cilju da naša država bude punopravna članica Svjernoatlanskog saveza”, saopćili su iz Nezavisnog bloka.

Nema sumnje da je Bosna i Hercegovina interes NATO-a, kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Siguran sam da je to najbolji garant mira, sigurnosti i stabilnosti na ovim prostorima, te je to nužna potreba za građane ove zemlje. SAD sa Joe Bidenom na čelu vraćaju multilaterizam u fokus i uvjeren sam da je to dobro za Bosnu i Hercegovinu. Naš euroatalnski put ne može zaustaviti nijedan nacionalista, a Milanović prerasta u radikalnog jastreba čiji stavovi služe dnevnom populizmu i on, a to znam iz svojih kontakata, nema nikakav utjecaj u međunarodnim odnosima”, govori Šepić.

Milanović je, smatra on, postao politički cirkusant.

“Neozbiljan je za ozbiljne političke odluke, a kakva je sigurno odluka o daljnjoj geostrateškoj poziciji BiH. Niko neće dopustiti da Dragan Čović dobije privatno parče države, s nekakvom izbornom jedinicom i Milanovićevo lobiranje na tu kartu potpuno je u suprotnosti sa regionalnom saradnjom i dobrim odnosima kakvi trebaju biti između Bosne i Hercegovine i Hrvatske”, kazao je Šepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije