Nezavisne novine: Direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću poništena diploma

Radiosarajevo.ba
Nezavisne novine: Direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću poništena diploma
Foto: Poskok.info / Osman Mehmedagić

Univerzitet za poslovne studije Banja Luka poništio je diplomu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića za koju je Prosvjetna inspekcija RS utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je Nezavisnim u Inspektoratu.

Prosvjetna inspekcija izvršila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat nalog da bude poništena diploma Osmana Mehmedagića i proglašena ništavom u 'Službenom glasniku RS'. Utvrđeno je da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora“, istakli su.

Potvrđeno je: Poništava se diploma direktoru OSA-e

Uvidom u predočenu dokumentaciju, kako je navedeno, utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije na vanrednoj sjednici 12. novembra 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića.

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica Službenog glasnika RS od 13. novembra 2019. godine za objavljivanje da je pomenuta diploma nevažeća.

Univerzitetu za poslovne studije je dat nalog da inspektoru poslije objavljivanja dostavi dokaz da je diploma poništena u Službenom glasniku RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije