Masovna tuča u BiH, ima povrijeđenih: Policajcu pokušali oteti pištolj?

Radiosarajevo.ba
Masovna tuča u BiH, ima povrijeđenih: Policajcu pokušali oteti pištolj?
Foto: MojPrijedor.com / Noćni klub Industry Bar

U nezapamćenoj masovnoj tuči u centru Prnjavora, u prisustvu više desetina posmatrača, nije se znalo ko koga od 20-tak najratobornijih tuče, hvata za vrat, grize i grebe, a više osoba je povrijeđeno i uhapšeno.

"Masovna tuča dogodila se ispred noćnog kluba u Prnjavoru, 21. decembra. Poziv smo zaprimili iza ponoći, u 1.35", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a RS-a Danijela Mučibabić 

Prava tragedija je, prema kazivanjima očevidaca, izbjegnuta kada je jedan od izgrednika, srećom neuspješno, pokušao da se dočepa službenog pištolja policajca u intervenciji.

"Ono što vam mogu potvrditi jeste da su fizički narsnuli na policajca", kazala je za Radiosarajevo.ba Mučibabić.

Kako saznajemo, nakon uviđaja, po nalogu dežurnog tužioca, policija saslušava svjedoke i sklapa kockice tuče kakva se odavno ne pamti u gradu podno Ljubića i Motajice. Policija se još nije oglasila o ovom događaju.

Za sada su uhapšena četvorica mladića iz prnjavorskog naselja Hrvaćani: D.R. (22), A.S (19), J.S (27) i Z.V (34). U bolnici su završili G.D. iz Drenove i M.S. (25) iz Donjih Vijačana.

Obračun se odigrao u  poznatom Noćnom klubu Industry Bar. Jedan od njegovih suvlasnika, za kaže da je, radi izuzimanja snimaka video nadzora, dobio poziv policije na okolnosti „dana 21.12. oko 1,30 ispred Noćnog kluba narušavanja javnog reda i mira u većem obimu pri čemu je više lica zadobilo tjelesne povrede i počinjena su dva krivična djela“, piše mojprnjavor.info

Kako nezvanično saznajemo, do prvih razmirica došlo je na vratima prepunog Noćnog kluba, gdje su četvorici pripitih mladića prodavač i kontrolor karata zabranili ulaz.

"Prava je sreća da su spriječeni da upadnu u bar, jer, pitanje je šta bi se tu njima ili nekome drugom dogodilo", kazao je jedan od očevidaca.

Međutim, u napadu ispred bara pogotovo teško su prošli prodavač i kontrolor karata. G.D. je sem razbijene arkade zadobio i druge povrede glave i ruke, pa je završio u bolnici, prvo u Domu zdravlja u Prnjavoru, a potom u banjalučkom Univerzitetsko kliničkom centru RS. Slično je prošao i drugi radnik M.S.

Dežurni tužilac je otvorio istragu, koji je kao krivično djelo okvalifikovao pokušaj D.R. da otme službeni pištolj policajcu. Da bi se osujetio u toj namjeri, kako saznaje naš portal, nad njim su upotrebljena sredstva sile - „službena palica, fizička snaga i sredstva za vezivanje“.

U policijskoj stanici uhapšeni je odbio alko test, uz „dalje rušenje javnog reda i mira i psovanje majke policajcima“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije