Izlile se Ukrina i Lišnja u Prnjavoru, aktivirana klizišta, obustavljen saobraćaj

Srna
Izlile se Ukrina i Lišnja u Prnjavoru, aktivirana klizišta, obustavljen saobraćaj
Foto: Srna / Prnjavor

Na području opštine Prnjavor, zbog klizišta usljed obilnih padavina, obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Crkvena-Skakavci u Drenjiku, a zatvoren je i putni pravac Crkvena-Šarinci, rečeno je u Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Nagli porast vodostaja: Usora probila do 20 kuća kod Tešnja

Nadležna inspekcijska služba je po dojavi o klizištima izašla na teren i izdala naredbu o obustavi saobraćaja na ovim putevima, a lokalnom stanovništvu upućen je apel da zbog bezbjednosti poštuju zabranu kretanja motornim vozilima u ovom dijelu opštine.

Usljed izlivanja rijeke Ukrine neprohodan je put Muse-Brestovo, a u Prisojima je "Mirkovački most" odvojen od putne komunikacije.

Na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor u Ratkovcu kod Sofrića, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Prema podacima Civilne zaštite, na području opštine Prnjavor rijeka Lišnja se izlila u Banjalučkoj ulici u prigradskom naselju Ratkovac i zaplavila tri objekta.

Rijeka Ukrina u Kulašima poplavila je jedan pomoćni objekat, dok su u Prisojima dvije kuće poplavljene, a jedna zaplavljena.

Zbog bezbjednosti učenika obustavljena je nastava u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Kulašima.

Rijeka Ukrina u gornjem toku je u opadanju i stagnaciji, a situacija na akumulacionom jezeru "Drenova" je stabilna i pod kontrolom.

Ekipe Civilne zaštite i nadležnih opštinskih službi su na terenu i prate situacije. Radi se stalni monitoring svih vodotoka, te preduzimaju potrebne mjere i radnje radi zaštite stanovništva i materijalnih dobara.

Postupa se po zahtjevima građana kojima se dostavljaju vreće i pijesak.

"Zbog očekivanog nastavka padavina, privrednim društvima, pravnim licima i građanima nalaže se preduzimanje preventivnih mjera na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite. U slučaju potrebe obezbijediti izmiještanje stoke i materijalnih dobara iz zone povećanog rizika od poplava", navedeno je u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Više o aktuelnoj situaciji u BiH u vezi poplava možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije