Nevrijeme stiglo u Sarajevo: Za 15 minuta od ljetnog vremena do kišne katastrofe

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme stiglo u Sarajevo: Za 15 minuta od ljetnog vremena do kišne katastrofe
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Do sada je u Sarajevu kao i cijeloj Bosni i Hercegovini bila pravo ljetno vrinjeme. Mnogi su smatrali da nas čekaju novi toplinski udari, a u srijedu, 12. juna, dogodio se potpuni preokret.

U popodnevnim satima Sarajevo je zahvatilo nevrijeme. Puše i vjetar te se građani mole na oprez.

Počela je padati i jaka kiša, a iznad Sarajeva su se nadvili crni oblaci. Prisutna je i grmljavina.

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Meteorolozi su najavili nevrijeme i ranije, a fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je prošetao ulicama Sarajeva i uvjerio se kako je za 15 minuta od ljetnog vremena došlo do pravlje kišne katastrofe.

Objavljena je prognoza do subote:

Za 13. juni 2024 (četvrtak), U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Jako nevrijeme pogodilo bh. grad: Na kućama oštećeni krovovi

Jako nevrijeme pogodilo bh. grad: Na kućama oštećeni krovovi

Za 14. juni 2024 (petak), u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni. 

Za 15. juni 2024 (subota), u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije