Meteorolozi u BiH izdali novi stepen upozorenja. Stižu pljuskovi, grad i grmljavina

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi u BiH izdali novi stepen upozorenja. Stižu pljuskovi, grad i grmljavina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KIšno vrijeme u Sarajevu

u Bosni i Hercegovini u asrijedu ujutro, 12. juna, bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stupnjeva, Bihać i Ivan Sedlo 14, Drvar i Sokolac 15, Bugojno i Livno 16, Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 18, Mostar i Trebinje 21, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu inosio 939 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme, povremeno sa pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, uslovit će relativno nepovoljne biometeorološke prilike širom zemlje. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja i dekoncentracije. Usljed prolaska frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, moguće su poteškoće sa snom. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Objavljena je prognoza do subote:

Za 13. juni 2024 (četvrtak), U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Jako nevrijeme pogodilo bh. grad: Na kućama oštećeni krovovi

Jako nevrijeme pogodilo bh. grad: Na kućama oštećeni krovovi

Za 14. juni 2024 (petak), u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni. 

Za 15. juni 2024 (subota), u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije