BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: Prvo dolaze zahlađenje i kiša, a onda 'toplotni val'

0
Radiosarajevo.ba
BHmeteo objavio prognozu za naredne dane: Prvo dolaze zahlađenje i kiša, a onda 'toplotni val'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lijepo vrijeme u Sarajevu

Do vikenda nas očekuje izrazito nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje. Glavnina padavina sutra i u četvrtak. Od subote (15. juna) stabilizacija vremena, više sunčanog vremena i porast temperature, što će biti uvod u novi toplotni val koji nas očekuje naredne sedmice, navodi se u prognozi koju je danas, 11. juna, objavio BHmeteo.

Sutra (12. juni) usljed prisustva prizemnog ciklona u većem dijelu Bosne se očekuje u naletima jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode. Ponajviše padavina izgledno je u sjeverozapadnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. Manje padavina u Hercegovini i na jugoistoku Bosne, uz lokalno kišu ili pljuskove, najmanje padavina na jugu Hercegovine.

Četvrtak (13. juni) donosi prodor još jedne hladne fronte sa sjevera koja će donijeti dodatno zahlađenje i s kojom će temperatura pasti nakratko ispod prosjeka. Biće relativno svježe uz kišu i pljuskove sa grmljavinom u većem dijelu zemlje. Na jugu Hercegovine ponovo najmanje padavina.

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

Benjamin Netanyahu: 'Naredio sam ubistvo Nasrallaha, evo zašto'

U petak (14. juni) promjenjivo oblačno vrijeme uz još lokalno kiše i pljuskova sa grmljavinom. Generalno znatno manje padavina u odnosu na četvrtak i srijedu.

"Sumirano, u naredna dva dana lokalno u Bosni uz jaču kišu, pljuskove i nepogode može pasti preko 50 mm kiše. Manje padavina u Hercegovini, a najmanje na jugu Hercegovine. Svježije vrijeme uz dnevne maksimume u većem dijelu Bosne oko 20 °C, nešto toplije u Hercegovini gdje će biti i više sunca uz temperature do oko 25 °C. Od vikenda, a posebno sljedeće sedmice tražit će se ponovo duboka hladovina, a tu će biti i saharski pijesak u zraku...", prognozirao je BHmeteo.

11.06. - 18:30 | Do vikenda nas očekuje izrazito nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje. Glavnina padavina sutra i u...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, June 11, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije