BHMeteo upozorava: Nevrijeme iz Slovenije bi moglo doći u BiH. Evo koji su dijelovi prvi na udaru

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo upozorava: Nevrijeme iz Slovenije bi moglo doći u BiH. Evo koji su dijelovi prvi na udaru
Foto: Bhmeteo.ba / Dolazak oluje pred Prnjavor

Facebook stranica BHMeteo najavila je da bi nevrijeme, koje je u petak, 7. juna, zahvatilo Sloveniju, moglo stići i u dijelove Bosne i Hercegovine.

"U Sloveniji i na sjeverozapadu Hrvatske večeras burno, lokalno ima nevremena. Ukoliko ovi sistemi 'prežive' u oslabljenoj formi za nekoliko sati mogli bi zahvatiti dijelove krajnjeg sjeverozapada Bosne.

Inače današnji dan ali i jučerašnji prolaze u odlikama pravog ljeta. Kao što smo i najavili stigle su nam vrućine. Mostar se danas zagrijao na 34,1°C.

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Dominira sunčano vrijeme ali uz dnevni razvoj naoblake rijeđe uz poneki pljusak/nevrijeme kakvo trenutno vlada na području Bugojna.

Slično vrijeme pratit će nas i do kraja ove sedmice. Vruće, sparno, još malo toplije ali i neugodnije zbog porasta vlažnosti vazduha. Zbog toga atmosfera neće biti u potpunosti stabilna. Uz sunčano vrijeme, za očekivati je i lokalne pljuskove sa grmljavinom, prvenstveno sutra", napisali su na Facebook stranici BHMeteo.

Bh. meteorolozi najavili sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

Dolazi doba hladne La Niñe: Vremenski ekstremi će se osjetiti i u BiH

Dolazi doba hladne La Niñe: Vremenski ekstremi će se osjetiti i u BiH

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Detaljnu vremensku prognozu za naredne dane možete pročitati na linku OVDJE

07.06. - 20:05 | U Sloveniji i na sjeverozapadu Hrvatske večeras burno, lokalno ima nevremena. Ukoliko ovi sistemi "...

Posted by BHMETEO.ba on Friday, June 7, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije