Počela ljetna sezona na jezerima u BiH: Mnogi jedva dočekali da uživaju u osvježenju

1
Radiosarajevo.ba
Počela ljetna sezona na jezerima u BiH: Mnogi jedva dočekali da uživaju u osvježenju
Foto: Collage / Panonska jezera

Prva subota u junu izmamila je sugrađane iz kuća i navela ih da provedu dan posjetivši Panonska jezera.

Ljetna sezona na slanim Panonskim jezerima u Tuzli počela je u subotu, 1. juna. Završene su dugotrajne velike pripreme svih infrastrukturnih objekata kompleksa kao i administrativni poslovi vezani za uspješno otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

Posebnost Panonskih jezera leži i u njihovoj pristupačnosti. Smještena u centru grada, lako su dostupna pješke, biciklom ili javnim prijevozom, što ih čini idealnim mjestom za brzi bijeg od gradske gužve. Istovremeno, zahvaljujući čistoj vodi i dobro održavanim plažama, pružaju sve što je potrebno za cjelodnevni odmor.

"Mi očekujemo rezultat bolji nego prošle godine. Prošle godine je oko 370 hiljada posjetitelja boravilo na Panonskim jezerima. Ove godine planiramo da ta posjeta bude oko 400 hiljada", rekao je govorio je Maid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla za portal Tuzlanski.ba.

"Mi nismo mijenjali cijene dnevnih ulaznica u odnosu na prošlu godinu, a od prošle godine se svašta dešavalo, sve je poskupjelo. Mi smo odlučili da ne idemo u poskupljenja, a uveli smo i pogodnosti poput porodičnih ulaznica, podignut je prag besplatnog ulaza za najmlađe, sa dvije na četiri godine. Uveli smo i jednu kategoriju za djecu i tinejdžere, dakle djeca od četiri do 14 godina sa nižom cijenom nego prije", dodao je Porobić, te dodao da su uslovi na vrhuncu kvaliteta.

Panonska jezera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije